Te der giver din sundhed og helbred et boost

Helseviden om to af vores teer fra planten Camellia Sinensis

Sort og grøn te, som er de mest velkendte teer i verden, stammer begge fra planten Camellia Sinensis, som er kilden til teernes mange positive virkninger. Alle Guldkops grønne og sorte teer har som udgangspunkt en stor mængde af de gavnlige og sunde stoffer. Dog er der alligevel nogen der skiller sig lidt mere ud end andre.

Tempeltræ telblanding

Blandt Guldkops sorte teer er den spændende tempeltræ te især vigtig at nævne i forhold til teens positive effekter. Denne te består nemlig af sort te blandet med blade fra den sagnomspunden tempeltræ. Tempeltræet (Ginka Balboa) menes at være den ældste nulevende træart og derfor levet side om side med dinosaurerne for mere end 200 mio år siden. I Japan og Kina bliver tempeltræerne ligeledes betragtet som hellige og typisk plantet i nærheden af klostre. Bladene fra tempeltræet har længe været brugt som naturmedicin. Blandt de mange forskellige stoffer der findes i bladene er især stofferne Ginkgo-flavonglycosider og Terpenoider meget særlige, da de ikke findes andre steder i planteriget. Her har forskere slået fast at de gavnlige stoffer trænger ind og påvirker vigtige receptorer i hjernen, hvilket giver en gunstig effekt på Parkinsons Syge og Alzheimers Syge. Tempeltræets gavnlige effekter kan ligeledes anbefales til kredsløbsforstyrrelser og dårlig koncentrationsevne.

Er du glad for en te der smager henad den klassiske sorte Earl Grey te og på udkig efter noget der kan have gavnlig virkning på koncentrationen og kredsløbet, er Tempeltræ teen et oplagt valg.

Vinterens lune 

Har du været udsat for tobaksrygning og forurening er der større risiko for dannelse af frie radikaler i kroppen. De  frie radikaler en betegnelse af aggressive atomer og molekyler der mistænkes for at være årsagen til forskellige sygedomme såsom visse kræftformer og forstyrrelser af immunforsvaret. Dette giver et større behov for tilskud af antioxidanter da disse er i stand til at reducerer frie radikaler. Teplanten har en naturlig høj indhold af disse gavnlige antioxidanter, hvor især den  grønne te indeholder en smule mere end den sorte te. Den grønne te er derfor særdeles god hvis man har behov for et boost af antioxidanter. 

En af vores absolut favoritter er Vinterens lune. En fantastisk fyldig grøn te der består af kokos flager og morgenfrue blomster. Her får du en ideel kombination af den grønne tes boost af antioxidanter og morgenfrue blomstens kendte antiflamatorisk virkning. Morgenfrue blomsten har siden middelalderen og frem til den dag i dag blevet betragtet som en af de bedst sårhelende planter og er en typisk ingrediens i salver og olier til lindring af inflammation, regulering af hudens blodcirkulation og øgning af hudens sunde kulør. 

Er du på udkig efter en te med en godsmag fyldt med antioxidanter og gavnlig effekt på din hud så er Vinterens lune en klar vinder.

 

Artiklens kildereferencer:

Kilde vedr. tempeltræ te.

Kilde vedr. antioxidanter og favonoider

Kilde vedr. general viden om te

Kilde vedr. morgenfrue blomster


Del dette indlæg← Ældre indlæg Nyere indlæg →