Sunde og populære urte teer fra Guldkop

 

Udover de velkendte grønne og sorte teer, kan du også finde urte teer os Guldkop. Disse teer laves ikke fra te planten Camelia Sinensis og har derfor nogle helt andre egenskaber og typisk uden noget indhold af koffein. Urte teerne kan være meget forskellige og spænde helt fra den velkendte Kamilla te til den sydafrikanske rooibos. I denne blog fremhæver vi 3 urte teer som vi er særlige begejstret for pga. netop deres unikke egenskaber.

Godnat te - Populær og propfyldt med gavnlige urter - perfekt til afslapning og restitution

Godnat te er en af vores mest populære urte teer der indeholder ikke mindre end 29 forskellige gavnlige urter som giver en spændende smagsoplevelse. For mange vil Godnat teen minde om en friskere og sødere udgave af kamille te med en meget mild eftersmag af lakridsrod. Mange af urterne i Godnat teen har det tilfælles at de virker beroligende og anti-inflammatorisk, hvilket gør teen ideel til afslapning og restitution af kroppen.

Blandt de mange urter i Godnat teen findes der bl.a. vidunder urten Salvie (Salvia officinalis) der i flere hundrede år har været kendt for sine helbredende egenskaber, hvor især dets bakteriedæmpende og desinficerende egenskaber har gjort den populær som alternativ medicin mod b.la. blærebetændelse og fordøjelsesbesvær.

Se urte listen i Godnat teen her.

Hornbækhus Urteblanding - En let syrlig te med gavnlige effekt mod ledsmerter

Hornbækhus Urteblanding, også kaldet Hyben urte te, er en populær urteblanding udelukkende bestående af den flotte hibiscus blomst og velkendte hyben. Kombination af disse to urter giver en lettere syrlig smag og en flot rød farve. Hibiscus planten siges at have blodtrykssænkende egenskaber og flere undersøgelser har vist at Hyben har særlig gavnlig effekt på både ømme og stive led hos gigt patienter.

Du kan finde den imponerende urte te her eller læse mere om danske undersøgelser om hyben her.

Rooibos - Sydafrikansk te og et godt koffeinfri alternativ til sort og grøn te

Rooibos teen stammer fra en særlig busk der kun kan dyrkes i Sydafrika, hvor klimaet og jordbunden er ideel til at gro planten. Rooibos teen er kendt for at indeholde mineraler, antioxidanter, æteriske olier, kalcium, magnesium og jern samtidigt med at den er koffeinfri. Dette gør Rooibos teen til et ideelt alternativ til de traditionelle teer.

Rooibos teen indeholder desuden meget lidt garvesyre/tanniner, der gør at den aldrig bliver bitter og kan derfor blive brygget flere gange. Ligesom de traditionelle teer kan Rooibos fås i flere aromatiske udgaver, såsom kvæde eller bergamot (Earl grey). Rooibos te kan derfor med fordel også bruges som hovedingrediens i en forfriskende og sund iste. Du finder alle vores rooibos teer her.


Del dette indlæg← Ældre indlæg Nyere indlæg →