Chai latte opskrift fra bunden med sort te

 

De fleste bliver overrasket når de hører om den populære Chai lattes forhistorie og måske endda endnu mere overrasket når de læser hvor nem en Chai latte kan laves fra bunden. 

Chai Lattens historie kort fortalt

Chai latte kan nok bedst betegnes som nutidens udgave af Chai te som har sin oprindelse i Indien, hvor den også kaldes Masala Chai. I sin oprindelig form laves Chai te som en sort te blandet med kraftige krydderier, såsom kardemomme, kanel, nelliker og anis. Alle krydderier som typisk kendetegner det indiske køkken.

Allerede i sin oprindelige form var det normalt at tilsætte en smule mælk i Chai teen for at give teen en cremet sammenspild med skarpe krydderrier.

I nutidens café Chai latte har man opgraderet Chai teen med inspiration fra den velkendte caffe latte og tilføjet en del mere varm mælk og helst i skummet form.

 

Chai Latte opskrift, den nemme måde

Grundingredienserne i Chai Latte er sort te, kraftige orientalske krydderier og varm skummet mælk. For en hurtig Chai latte kan du derfor nøjes med:

Bryg teen i ca. 5 minutter i en kop der er halv fyldt med kogende vand. 

Varm mælken op og skum det med enten en lille elektrisk piskeris eller med en mælkeskummer. Fyld resten af koppen op med den varme og skummet mælk og rør rundt. Smag til med sukker efter behov eller prøv vores vanilje sirup som alternativ til sukker. 

 

Chai Latte opskrift fra bunden

Har du mod på at lave en chai latte helt fra bunden kan du helt selv bestemme kombinationen og mængden af de kraftige krydderier og dermed lave din helt egen signatur Chai latte. Omdrejningspunktet er fortsat sort te, kraftige krydderier og varm skummet mælk. 

Ingredienserne til din Chai latte:

  • 4 dl vand
  • 2 kanelstænger
  • 8 kardemommekapsler (frø)
  • 5 hele nelliker
  • 3 sorte peberkorn
  • 1 lille stykke ingefær
  • 2 spsk. god sort te (helst uden smag eller med en smag der passer til formålet)
  • 1 tsk honning eller rørsukker, doseres efter smag
  • 4 dl varm mælk

Sådan laver du Chai latte fra bunden:

Knus krydderiene (kanelstænger, kardemommekapsler, nelliker, peberkorn) i en morter og kom det i en gryde sammen med ingefær. Tilsæt kogende vand og lad det koge i ca. 10 min. 

Tilsæt herefter det sorte te og lad blandingen trække yderligere 5 minutter. 

Samtidigt kan du varme mælken til lige under kogepunktet og skum mælken med enten en lille piskeris. Hvis du er en heldige ejer af en mælkeskummer kan den også bruges til at varme og skumme den kolde mælk. 

Chai te blandingen kan nu hældes gennem en sigte og op i et par glas, så de bliver ca. halv fyldte. Fyld resten af glassene op med det skummet mælk og rør rundt. Pynt toppen med en knivspids kanelsukker eller lignende. Så er den klar :-)

Tillykke med din hjemmelavet Chai latte!

 

 

 


Del dette indlæg← Ældre indlæg Nyere indlæg →