Iste og iskaffe opskrifter fra Guldkop

Forfriskende hjemmelavet iste eller iskaffe  

Har du prøvet at brygge hjemmelavet iste eller iskaffe med løsvægt te og friske bønner? Til dagligt laver vi mange portioner iste og iskaffe for vores besøgende kunder i butikken i Søborg, særligt under de varme sommerdage. Her i bloggen vil vi gerne dele opskriften med jer så I også selv kan brygge disse lækre drikke 😊

 

Opskrift #1 - Koldbrygget iste med naturlig smag og duft

En koldbrygget iste er en nem og praktisk måde at lave en forfriskende sommerdrik på. Fordelen ved koldbrygning er at teen ikke bliver bitter hvis den trækker for længe.
For en liter forfriskende iste skal du blot følge disse 4 nemme skridt.

1) Tilsæt 4 spiseske eller ca. 20 gram te i 0,5 liter koldt vand. Se hvilke teer vi bruger til vores iste i Caféen her.  Brug gerne et par tefiltre til teerne, så du nemt kan tage tebladene ud igen. Alternativt kan du lave en mindre portion og bruge en tetang i stedet.

2) Sæt te-vandet på køl natten over og fjern tebladende efterfølgende.

3) Smag til med sirup eller sukker. Vi anbefaler 5 teskefulde rørsukker som først opløses i en lille kop kogende vand.

4) Bland den koldbryggede te og sukkervand sammen i en kande og fyld op med kold vand så der i alt er 1 liter iste. Server isteen med isterninger og appelsin- eller limeskiver.

De vigtigste opskrifter til en koldbrygget iste.

 De vigtigste opskrifter til en koldbrygget iste.

 

 

Opskrift #2 - Forfriskende og creme Iced Latte

 

Iskaffe eller også kaldt "iced latte" er en storfavorit om sommeren. I vores café laver vi vores iced latte med espresso shots, men her får du en opskrift så du også nemt kan lave den derhjemme selvom du ikke ejer en dyr espressomaskine. Du skal blot bruge en stempelkande, sirup eller rørsukker og nogle lækre espressobønner. 

1) Bryg en koncentreret shot kaffe med vores double roast epresso bønner. Alle vores kaffe varianter sælges som hele bønner. Ønsker du dem malet kan du skrive det som note til din bestille på vores webshop. 

Vi anbefaler som udgangspunkt 10 gram kaffebønner pr. kop. Det giver en god balance i crema og tekstur. Du kan sælge vælge om du vil gå efter en mild eller stærk iskaffe:

  • Mild iskaffe (single shot):
    • Vand: 30-45 ml.
    • Kaffe: 10 g.
  • Stærk iskaffe (Double shot):
    • Vand: 60-75 ml.
    • Kaffe: 16-20 g.

2) Hæld det varme og friskbryggede kaffeshot ned i en glas. Tilsæt sirup eller rørsukker og rør rundt mens kaffe er varm.

3) Når alt sirup eller rørsukker er opløst kan glasset fyldes med mælk og isterninger. Velbekomme! 

 

 De vigtigste opskrifter til en forfriskende iskaffe.


Del dette indlæg← Ældre indlæg